TRAINING

EEN NIEUWE MANIER OM HET REACTIEVERMOGEN TE TRAINEN. TRAIN YOUR SENSES, VERBETER JE REACTIEVERMOGEN, VERBRAND MEER CALORIEËN, VERHOOG JE PRESTATIES EN VERLAAG DE KANS OP BLESSURES. HET IS DE NIEUWE MANIER VAN FUNCTIONEEL TRAINEN

Reaxing is het eerste bedrijf in de wereld dat een trainingsmethode en product heeft ontwikkeld met ‘Sudden Dynamic Impulse’ technologie. Reaxing training is de eerste methode ter wereld dat gebaseerd is op het geleidelijk tonen van gecontroleerde impulsen, door licht, geluid en tastbare stimuleringen en/of motorische interferenties. De atleet of patiënt wordt zo gedwongen om neuromusculaire reacties snel te activeren. Deze onvoorspelbaarheid verhoogt training prestaties kwalitatief en kwantitatief gezien. Als gevolg verbeteren sportprestaties, metabolisme, het reactievermogen van de spieren en betrouwbaarheid van posttraumatisch herstel ook. Daarnaast verlaagt het de kans op blessures omdat Reaxing training veelzijdig en makkelijk aanpasbaar met betrekking tot uithoudingsvermogen en kracht. Deze eigenschappen maken de training geschikt voor iedereen.

VERSCHIL

DE VAARDIGHEID OM TE ANTICIPEREN OP ONVOORSPELBARE EN PLOTSELINGE IMPULSEN KON TOT OP HEDEN NOG NIET GETRAIND WORDEN IN DE SPORTSCHOOL “REAXING IS THE ONLY METHODOLOGY IN THE WORLD THAT TRAINS YOUR SENSES AND IMPROVE YOUR PERFORMANCES”.

De steeds groter wordende afstand tussen mens en de natuur met haar onvoorspelbaarheden verandert geleidelijk onze motorische gewoonten. Onze voorouders waren bijvoorbeeld ingesteld op het voortbewegen op oneven ondergronden met onvoorspelbare omstandigheden. Tot een paar jaar geleden was training vaak opgesplitst in spiergroepen die elk apart getraind werden met de gebruikelijke materialen. Het probleem hiervan is, dat wij in het dagelijkse leven en tijdens het sporten nooit enkel één spiergroep gebruiken. Dit is waarom wij de conventionele trainingsmethodes veranderen met behulp van Functional Training. Functional Training is gebaseerd op poly functionele spiertraining. In praktijk voorzien sporten en het dagelijkse leven ons met een heel andere soort impulsen dan degene die men traint in de sportschool. Echter brengen wij daar verandering in, “Reaxing is the only methodology in the world that trains your senses and improve your performances.”

KEYWORDS

ER ZIJN DRIE REAXING KERNBEGRIPPEN: SUDDEN, DYNAMIC EN IMPULSE. HET DOEL VAN REAXING IS: TRAIN YOUR SENSES TO IMPROVE YOUR PERFORMANCES.

Wat er ontbreekt aan conventioneel trainen is simpel te begrijpen: Wat er mist is het onvoorspelbare element dat altijd aanwezig is tijdens het sporten en in het dagelijkse leven. Doormiddel van onze drie kernbegrippen leggen we de kern van Reaxing Training uit en behalen we ons doel: To train your senses to improve your performances.

Sudden introduceert het onvoorspelbare element van onze training methode. Doormiddel van het integreren van dagelijkse onvoorspelbaarheden in onze training. Als we een onvoorspelbare horde tegen komen tijdens het lopen, of als we getackeld worden tijdens een wedstrijd, moet er plotseling een neuromusculaire reactie gevormd worden. Vergelijk dit nu eens met het conventionele trainen, hoe vaak gebeurt dit tijdens uw dagelijkse work-out?

Sporten en het dagelijkse leven zijn beiden dynamisch. Vergelijk het optillen van een kind van 20 kilo met het optillen van een kettle bell van 20 kilo. Natuurlijk zit hier verschil tussen! Het kind beweegt bijvoorbeeld, zonder dat wij weten op welke manier precies. Hierdoor moeten wij onze neuromusculaire anticipatie activeren bij het optillen van het kind. Vergelijk de twee zelf en ervaar hoe veel intensiever en dynamischer de neuromusculaire activiteit wordt.

Onvoorspelbare impulsen zijn precies wat we nodig hebben om onze senses, ons reactievermogen, onze flexibiliteit en onze neuromusculaire responsiviteit te trainen. Naar aanleiding van jouw persoonlijke doel, trainen we twee verschillende soorten impulsen: licht, geluid en sensorische stimulaties die vrijwillige- en geconditioneerde motorische reacties opwekken en interferenties of alteraties, die onopzettelijke- en spontane reacties doen ontstaan.

 BOOSTER

Stimuleer je gezichtsvermogen om prestaties, reactietijden, balans en lateraal zicht te verbeteren.

Zicht is een van de zintuigen die ons vertrouwen en controle geeft tijdens het uitvoeren van een motorisch gebaar. Tijdelijke verkleining van ons gezichtsvermogen door een flitser of verblindend effect maakt onze gebaren te gecompliceerd. Door dat te doen, worden de activiteiten van andere zintuigen versterkt en nemen de neuromusculaire responsen toe. De bewegende perceptie van ons eigen lichaam kanaliseert alle somatosensorische vestibulaire en visuele informatie, op elke mogelijke manier. Reaxing-methode biedt drie moeilijkheidsniveaus van training, volledig visueel; in strobo-visie, of in zero-visie.

Zicht is een van de belangrijkste zintuigen die door ons lichaam wordt gebruikt tijdens het uitvoeren van een bepaalde motorische handeling Full vision is de gemakkelijkste manier om te trainen met Reaxing, waarbij het volledige visuele vermogen behouden wordt tijdens eenn motorische beweging.

Tijdelijke vermindering van je visuele mogelijkheden is mogelijk door het dragen van een specifieke stroboscopische bril. Hierdoor kan de gebruiker de zichtbaarheid voor een bepaalde tijd en frequentie verminderen. Reaxing Training wordt complexer en bevordert zowel de reactiviteit als het laterale of perifere zicht.

Door een oogmasker te dragen, kan de gebruiker zijn of haar zicht voor de hele oefening verblinden. Dit brengt de training naar een nog complexer niveau, vanwege de combinatie van nulvisie en plotselinge storingen die typisch zijn voor Reaxing.

 RESULTATEN

Wanneer een trainingsmethode logisch is, dan is het gemakkelijk om de resultaten op te merken.

We zullen niet hoeven te worstelen om je te laten begrijpen hoe Reaxing Training betere resultaten oplevert dan traditionele training. Dat komt omdat logica aan onze kant staat. Door dit essentiële feit te combineren met alle testen die we hebben uitgevoerd om ons proefschrift goed te bewijzen, kunnen we onze resultaten publiceren, zodat onze theorieën worden bevestigd. It’s time to react!

DOELGROEP

Dankzij de aangepaste programma’s is Reaxing Training geschikt voor iedereen, van kinderen tot volwassenen, van pro-atleten tot beginners

Kinderen, ouderen, pro-atleten en beginners kunnen de Reaxing-methode gebruiken voor reguliere trainingsactiviteiten of motorische revalidatie bij herstel na een trauma. De modulariteit, de instelbare intensiteit en het aantal impulsen maken de Reaxing-methode geschikt voor elke smaak: Reaxing-training is voor iedereen! Let’s train to react!

WAAR

Reaxing verhoogt retentie 

Reaxing training is veelzijdig en aanpasbaar, waardoor het gemakkelijk kan worden geïmplementeerd in Fitnessclubs, High Performances Centres en Rehab-studio’s.  Sommige producten en trainingsprogramma’s zijn geschikt voor zwembaden, waardoor het dienstenaanbod van zwembadcentra, hotels en resorts wordt uitgebreid. Reaxing-training is vooral effectief voor proprioceptie en ontwikkeling van vaardigheden. Dit maakt het ideaal voor scholen om specifieke programma’s en activiteiten te hanteren, om zo de ontwikkeling van de motoriek van kinderen te kunnen ontwikkelen.